Göz kapağı ameliyatı, estetik cerrahinin en popüler prosedürleri arasında yer alır. Bu ameliyat fonksiyonel amaçlar ile gerçekleştirildiği gibi tamamen görünümün iyileşmesi amacıyla da yapılabilir. Göz kapaklarında oluşan sarkma, fazla deri, yağ birikintileri ve yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırarak daha genç ve dinç bir görünüm elde edilmesini sağlar.
Gözün alt ve üst kapaklarına uygulanan ameliyatların tümünü kapsayan göz kapağı ameliyatı, görüş alanını kısıtlayan göz kapağı düşüklüğü gibi sorunların çözümüne yardımcı olmak amacıyla sıklıkla uygulanır. Blefaroplasti olarak da adlandırılan bu ameliyat, son zamanlarda pek çok kişi tarafından tercih edilen estetik operasyonlardan biridir.
Göz Kapağı Ameliyatı Nedir? Nasıl Yapılır?
Göz kapağı ameliyatı, çevreden gelebilecek olası zararlara karşı gözü koruyan göz kapaklarına uygulanan estetik müdahaledir. Göz kaslarının yeteri kadar çalışmaması, kasların gevşek yapısı, yağlanma, yerçekimi ve enfeksiyonel hastalıklar gibi durumlar sebebiyle göz kapağı ameliyatı gerekli olabilir. Bu ameliyat aynı zamanda göz kapağı bölgesinde oluşan yaşlanma belirtilerinin giderilmesinde de etkilidir.
Bu ameliyat, genellikle lokal anestezi ile gerçekleştirilir. Üst göz kapağında kesi, doğal kıvrım boyunca yapılırken alt göz kapağında ise kirpiklerin hemen altından veya göz kapağının iç kısmından uygulanır. Bu kesilerden fazla doku çıkarılır ve ardından kesiler dikilerek kapatılır. Ameliyat süresi genellikle 1-2 saat arasında değişir ve hasta aynı gün taburcu edilebilir.
Göz Kapağı Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci
Göz kapağı ameliyatı sonrası iyileşme süreci, hastanın genel sağlık durumu ve ameliyatın kapsamına bağlı olarak farklılık gösterebilir. Ameliyattan sonraki ilk birkaç gün, gözlerde şişlik, morluk ve hafif ağrı normal bir durumdur. Bu belirtileri azaltmak amacıyla doktorlar, genellikle soğuk kompres uygulamaları önerebilir. Ayrıca doktor tarafından reçete edilen ağrı kesiciler ve antibiyotikler kullanılarak süreç daha rahat bir biçimde atlatılabilir.
İlk hafta boyunca ağır aktivitelerden kaçınılmalı, baş genellikle yukarıda tutulmalıdır. Aynı zamanda gözleri aşırı zorlamaktan kaçınılmalıdır. Dikişler genellikle ameliyattan 5-7 gün sonra alınır. Ameliyat bölgesinin enfeksiyon kapmaması için hijyen kurallarına dikkat edilmesi önemlidir. İyileşme sürecinde göz makyajı yapılmamalı ve kontakt lens kullanımından kaçınılmalıdır.
Gözlerdeki şişlik ve morluklar genellikle iki hafta içinde azalır ancak tam iyileşme süreci birkaç ayı bulabilir. Bu süreçte, gözlerinizi güneşten korumak için güneş gözlüğü kullanmaya dikkat edilmesi gerekir. Aynı zamanda yaranın hızlı bir biçimde iyileşmesi için doktorlar, krem gibi cilt bakım ürünleri de önerebilir.
Göz Kapağı Ameliyatı Sonrası Yara İzi Kremi
Göz kapağı ameliyatı sonrası kullanabileceğiniz yara izi kremleri, ameliyat bölgesinin kısa süre içerisinde iyileşmesine destek olabilir. Ancak tercih edeceğiniz ameliyat izi kreminin dermatologlar tarafından özel olarak geliştirilmesi yararlı olacaktır.
Lovest Cosmetic tarafından özel formüller ile geliştirilen Cilt Onarıcı Krem, göz kapağı ameliyatı sonrasında kullanabileceğiniz ürünler arasında yer alır. Lovest ameliyat izi kremi ameliyat izlerinin iyileşmesine destek olur. Aynı zamanda içeriğindeki bitkisel aktifler ve aminoasit kompleksler ile cildi nemlendirerek cildin daha canlı ve parlak görünmesine olanak sağlar. Dermatologlar tarafından geliştirilen cilt onarıcı krem konusunda detaylı bilgi edinmek için https://lovestcosmetic.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.