300 TL üzeri ücretsiz kargo
300 TL üzeri ücretsiz kargo
300 TL üzeri ücretsiz kargo
Göz Çevresi Bakımı Nasıl Olmalı?

Göz Çevresi Bakımı Nasıl Olmalı?

Göz Çevresi Bakımı Nasıl Olmalı? 

Göz çevresi yüzümüzün en hassas deriye sahip olan bölgesidir.Göz çevresinde kırışıklıklar, ince çizgiler kararmalar, yağ bezeleri yaş ve çevresel faktörlere bağlı olarak deformiteler oluşmaktadır.Bu nedenle göz çevrenizin bakımını düzenli olarak yapmanız önemlidir. 

Bazen uykusuzluk yorgunluk düzensiz beslenme, genetik cilt sorunları göz çevrenizi olduğundan daha yorgun gösterir.Bu nedenle göz çevresi temizleme nemlendirmeyi rutin haline getirmelisiniz.Bakımınızı yapmadan önce göz çevrenizi arındırmanız, güzelce temizlemeniz gerekiyor. Göz çevresi temizliği, bakımınız için ilk adımdır. Gün boyu gözeneklerinizi tıkayan toz, kir, kozmetik ürünleri kalıntıları cildinize zarar verir ve yaşlanmasına neden olur. 

Göz çevrenizin temizliğini yaparken hassas davranmalı bir pamuk ve göz çevresinin temizliği için kullanılabilecek ürünlerden yardım almalısınız. Burada dikkat etmeniz gereken kısımlardan birisi, cildiniz için kullandığınız temizleme ürününü gözünüz için de kullanmamanız gerektiği. Çünkü göz ve çevresinin cildinizin diğer kısımlarına göre çok daha hassas olduğundan bahsetmiştik. Sadece göz çevresi için kullanılabilecek, spesifik olan ürünlerden yana tercih yapmalısınız. Temizliği yaparken gözlerinizi çok fazla ovuşturmamalı, nazik hareketlerle uygulamalı ve ardından güzelce durulamalısınız. 

Göz çevresi cildinizde en çok kuruyan ve neme ihtiyaç duyan alanlardandır. Bu bölgenin sağlıklı, dinç ve canlı görünebilmesi ve yaşlanmaması için düzenli olarak gerekli nem desteğini sağlamalısınız. 

Göz çevrenizi nemlendirmek için maske yapabilir serum kullanabilir ve göz çevresi nemlendirme etkili kremlerden yararlanabilirsiniz. Göz çevresi bakımınızı düzenli hale getirdiğinizde göz çevrenizin çok daha canlı ve parlak göründüğünü fark edeceksiniz.