300 TL üzeri ücretsiz kargo
300 TL üzeri ücretsiz kargo
300 TL üzeri ücretsiz kargo
BB Krem ile Fondöten Arasındaki Farklar Nelerdir?

BB Krem ile Fondöten Arasındaki Farklar Nelerdir?

BB krem ve fondöten, cilt üzerindeki kusurları kapatmaya ve cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olan kozmetik ürünlerdir. BB krem ile fondöten, kimi zaman birbirlerinin yerine kullanılabilirken özellikleri ve içerikleri bakımından farklılık gösterir. Fondöten daha yoğun bir kapatıcılık sunarken BB krem ise cildin aydınlık bir görünüm kazanmasına destek olarak cilt tonunu eşitler. 

Birçok kişi tarafından günlük makyajda sıklıkla tercih edilen BB kremler, ciltte katman oluşturmayan, gözenekleri havalandıran yumuşak dokusuyla dikkat çeken bir ten makyajı ürünüdür. Fondöten ise yoğun kapatıcılık özellikleri sebebiyle sıklıkla gece ve özel gün makyajlarında tercih edilen bir üründür.

BB Krem Nedir? Nasıl Sürülür?

Açılımı blemish balm veya beauty balm olan BB krem, ilk ortaya çıktığında Asya ülkelerinde sivilce kremi olarak kullanılıyordu. Özel olarak geliştirilen formülleri sayesinde bu kremler, ciltteki kusurların kapatılmasına destek olarak cildin sağlıklı bir biçimde aydınlanmasını sağlar. Ayı zamanda cildin günlük nem ihtiyacının karşılanmasına da destek olur. Bu nedenle günümüzde makyaj ürünü olarak pek çok kişi tarafından tercih edilen ürünler arasında yer alır. 

BB krem, hafif yapısı ile dikkat çeken bir makyaj ürünüdür. Bu nedenle günlük makyajda cilt tonunu eşitlemek amacıyla yaygın olarak kullanılır. Temiz cilde uygulanabilen BB krem kullanımı, şu şekildedir:

  • Başparmağınızın ucu kadar BB kremi elinize veya bir makyaj süngeri veya fırçasına alın.
  • BB kremi parmaklarınız veya makyaj süngeri/fırçası kullanarak yüzünüze uygulayın. 
  • BB krem, genellikle yüzün merkezinden dışına doğru uygulanır ve homojen bir şekilde dağıtılmalıdır.
  • İhtiyacınıza göre kat kat uygulayabilirsiniz. Ancak doğal bir görünüm için az miktarda uygulanması yararlıdır.

Fondöten Nedir? Nasıl Sürülür?

Fondöten, cilde renk vermek, cilt tonunu eşitlemek ve cilt kusurlarını kapatmak için kullanılan bir makyaj ürünüdür. Sıvı, krem, toz veya stick formunda bulunan fondöten çeşitleri arasından tercihinizi yaparken cilt tipinizi göz önünde bulundurmanız yararlı olacaktır.

BB krem ile kıyaslandığında daha yüksek kapatıcılık sağlayan fondötenler, daha çok gece veya özel gün makyajında tercih edilir. Fondöten kullanımı, şu şekilde sıralanabilir:

  • Cildinizi temizleyin ve nemlendirici uygulayın. Bu, fondötenin daha iyi bir şekilde cilde yayılmasına ve daha doğal bir görünüm elde etmenize yardımcı olacaktır.
  • Fondötenin yanı sıra cilt tipinize uygun güneş kremi uygulamanız cilt sağlığınız açısından yararlı olacaktır.
  • Fondöteni cildinize uygulamadan önce elinizde veya makyaj süngeri üzerinde bir miktar ısıtın. Bu sayede fondöten daha iyi yayılacaktır.
  • Yüzünüzün merkezinden dışına doğru, hafif dairesel hareketlerle uygulayabilirsiniz.
  • Fondöteni cildinizle uyumlu hale getirmek için parmak uçlarınızla veya makyaj süngeriyle iyice yayılması önemlidir.
  • Fondöten uygulamasının ardından fondöteninizi sabitlemek için hafif bir pudra uygulayabilirsiniz.

BB Krem mi Daha İyi, Fondöten mi?

BB krem ile fondöten, içerikleri ve özellikleri bakımından farklılık gösterir. Bu nedenle BB krem ve fondötenin hangisinin daha iyi olduğu, kişisel tercihlere veya ihtiyaçlara göre değişiklik gösterebilir.

Hafif yapısı ve doğal görünümü ile öne çıkan BB krem ürünleri, genellikle günlük makyaj için uygundur. Özellikle yaz aylarında daha doğal bir görünüm sunar ve cildin nem ihtiyacını önemli ölçüde karşılar. Fondöten ise daha yoğun kıvamı ile ciltteki kusurların kapatılmasına destek olur. BB kremler genellikle cilt bakımı özelliklerine de sahiptir. İçeriğinde nemlendirici ve güneş koruyucu bulunan BB kremler, cildin farklı ihtiyaçlarına yanıt verir. Fondötenler ise genellikle sadece kapatıcı özelliklere sahiptir.

Lovest Cosmetic BB Krem Çeşitleri & Fiyatları

Dermatologlar tarafından özel olarak geliştirilen Lovest Cosmetic BB krem çeşitleri, cildin nem ihtiyacını karşılarken cilt tonunu eşitleyerek ciltteki renk farklılıklarının önüne geçer. Aynı zamanda bu ürünler, içeriğinde bulunan SPF 30 güneş koruma faktörü sayesinde cildinizi güneşin zararlı etkilerine karşı korur. Hafif yapılı ve yağsız formüle sahip olan BB Krem Medium, cildin pürüzsüz görünmesini sağlarken cilt tonunun eşitlenmesine de destek olur. BB Krem Light da aynı şekilde ciltteki kusurların kapanmasına destek olur ve cildin güneşin zararlı etkilerinden korunmasına yardımcı olur. İçeriğinde SPF bulunan ve özel olarak formüle edilmiş BB krem çeşitlerini incelemek için https://lovestcosmetic.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.