300 TL üzeri ücretsiz kargo
300 TL üzeri ücretsiz kargo
300 TL üzeri ücretsiz kargo
BB Krem ile CC Krem Arasındaki Farklar Nelerdir?

BB Krem ile CC Krem Arasındaki Farklar Nelerdir?

BB krem, pek çok kişinin günlük makyajda sıklıkla tercih ettiği güzellik ürünlerinden biridir. Makyaj dünyasında sıkça duyduğumuz diğer bir makyaj malzemesi ise CC krem ürünleridir. Açılımı ‘blemish balm’ olan BB krem ürünleri, ciltteki kusurları kapatmaya yardımcı olurken aynı zamanda cilt tonunun eşitlenmesine de olanak sağlar. Açılımı ‘color correcting’ olan CC kremler ise ciltteki ton farkını dengelemeyi hedefleyen makyaj malzemesidir. 

Cilt makyajının vazgeçilmezlerinden olan BB krem ile CC krem arasındaki farklar, birçok kişi tarafından merak edilir. BB krem ile CC krem arasındaki fark, temel olarak kapatıcılık özelliğine dayanır. CC kremler ciltteki ton farklılıklarının önüne geçerken BB krem ise hafif bir fondöten etkisi yaratarak ciltteki kusurlu görünümün kapatılmasına destek olur.

BB krem ürünleri, genel olarak içeriğinde güneş koruma faktörü olan SPF de barındırırken CC kremler ise genellikle SPF içermeyen ürünlerdir. Nemlendirici etkiye sahip olan BB kremler, cildin günlük nem ihtiyacını karşılanmasına da destek olabilir. Özel formüle edilen içeriği ile öne çıkan CC kremler ise makyajsız ancak bakımlı görünmek isteyen kişiler tarafından yaygın olarak kullanılır.

BB Krem Nedir? Nasıl Sürülür?

Hafif yapısı ile öne çıkan BB krem; cildi nemlendirmek, renk tonunu eşitlemek, cilt kusurlarını kapatmak ve güneş koruması sağlamak için kullanılan bir güzellik ürünüdür. Doğru BB krem kullanımı ile cildinizin doğal görünmesini sağlarken cilt kusurlarının kapatılmasını da sağlayabilirsiniz. Peki, BB krem nasıl sürülür?

  • BB krem ürünleri, temiz cilde uygulanmalıdır. Bu nedenle ilk olarak cildin temizlenmesi önemlidir.
  • Bir miktar BB kremi elinize alın ve parmaklarınızla veya bir makyaj süngeri ile yüzünüze uygulayın. İhtiyacınıza göre daha fazla veya daha az ürün kullanabilirsiniz. Yüzünüzün ortasından başlayıp dışa doğru yayarak uygulamanız daha hoş bir görünüm sağlayacaktır.
  • BB kremi cildinize iyice yayarak eşit bir şekilde dağıtılması önemlidir. Özellikle çene, burun ve alın gibi daha fazla kusurların olduğu bölgelere dikkat edin ve ürünü güzelce yedirin.
  • BB krem uygulaması sonrasında isterseniz pudra ile sabitleyebilirsiniz. Bu, makyajınızın daha uzun süre dayanmasına ve parlamayı önlemeye yardımcı olabilir.

CC Krem Nedir? Nasıl Sürülür?

CC krem, cilt tonunu eşitlemeyi, renk düzensizliklerini gidermeyi ve genellikle cildin günlük nem ihtiyacını karşılamaya yönelik bir güzellik ürünüdür. CC kremler, fondötenlere kıyasla daha hafif bir yapıya sahiptir ve içeriğinde cilt tonunu eşitlemek için renk düzenleyici pigmentler barındırır. CC kremle genellikle şu şekilde kullanılır:

  • İlk olarak yüzünüzü temizleyin ve kurulayın. Bu sayede cildiniz CC kremi, daha iyi tutacaktır.
  • Elinize bir miktar CC krem alın ve parmaklarınızla veya bir makyaj süngeri ile yüzünüze uygulayabilirsiniz. Yüzünüzün ortasından başlayarak dışa doğru yayarak uygulamak en iyisidir.
  • CC kremi cildinize iyice yayarak eşit bir şekilde dağıtmaya özen göstermelisiniz. Koyu halkalar, kırmızı lekeler gibi renk düzensizliklerinin olduğu bölgelere dikkat edin ve ürünü iyi bir biçimde yedirin
  • CC krem uygulamasından sonra cildinizi pudra ile sabitlemeniz, daha uzun süre dayanmasına ve parlamayı önlemeye yardımcı olabilir.
  • İçeriğinde genellikle SPF bulunmayan CC krem uygulamasının ardından güneş koruyucu kullanarak cildinizi güneşin zararlı ışınlarından korumanıza yardımcı olur.

BB Krem mi Daha İyi, CC Krem mi?

BB krem veya CC krem tercihi yaparken cilt tipinizi göz önünde bulundurmanız yararlı olacaktır. Aynı zamanda makyaj tercihiniz de iki ürün arasında tercih yaparken dikkat etmeniz gereken önemli bir unsurdur. BB krem hafif yapısı sebebiyle fondöten etkisi sunarken CC krem ise ciltteki ton farklılıklarının önüne geçer. BB krem ürünleri, CC kreme kıyasla daha fazla kapatıcı özelliğe sahiptir. BB krem CC krem ürünlerine kıyasla nemlendirici içeriği sayesinde cildin nem ihtiyacının karşılanmasına da destek olur.

Lovest Cosmetic BB Krem Çeşitleri & Fiyatları

Lovest Cosmetic BB krem ürünleri, dermatologlar tarafından geliştirildiğinden cildinizin daha hoş ve canlı görünmesine destek olan güzellik ürünleri arasında yer alır. Aynı zamanda içeriğindeki SPF 30 güneş koruma faktörü ile cildinizin güneşin zararlı etkilerinden korunmasına destek olur. Yağsız formülü ile öne çıkan BB Krem Medium, cildinizde renk eşitliği sağlayarak günlük makyajınızın kusursuz görünmesine destek olan bir üründür. BB Krem Light ürünü ise yağı absorbe eden içeriği sayesinde cildinizin pürüzsüz bir görünüm kazanmasına olanak sağlar. Özel olarak geliştirilen formülleri ile dikkat çeken BB krem ürünlerini incelemek için https://lovestcosmetic.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.