500 TL üzeri ücretsiz kargo
500 TL üzeri ücretsiz kargo
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Göz Kapağı İltihabı Nedir, Neden Olur, Nasıl Geçer?

Göz Kapağı İltihabı Nedir, Neden Olur, Nasıl Geçer?

Göz kapağı iltihabı, gözü dış etkenlerden koruyan göz kapaklarında meydana gelen iltihaplanma durumudur. Bu durum, genellikle göz kapağı kenarında bulunan küçük yağ bezelerinin tıkanması sonucunda oluşur. Göz kapağında oluşan iltihap, çoğu zaman göz kapaklarının şişmesine neden olabilir.

Göz Kapağı İltihabı Nedir, Göz Kapağı İltihabı Neden Olur?

Göz kapağı kenarındaki yağ bezelerinin çeşitli sebepler ile tıkanması ile oluşan göz kapağı iltihabı; kızarıklık, şişlik, kaşıntı ve gözde batma gibi belirtiler ile kendini gösterir. Tıbbi adı blefarit olan göz kapağı iltihaplanması, gözde rahatsızlık yaratabilen yaygın bir durumdur. Ancak genellikle görme kaybına yol açmaz.

Göz kapağı iltihabının birçok nedeni olabilir. Ancak genel olarak göz kapağının kenarında yer alan yağ bezelerinin tıkanması, iltihaplanmaya sebebiyet verebilir. Bu nedenle bu tarz bir sorunla kaşılaşan kişilerin alanında uzman bir doktora muayene olması, yararlı olabilir.

Göz kapağının iltihaplanması, gözün şişmesine neden olacağı için kişilerin günlük yaşamını olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle göz kapağı iltihabının nedenlerinin ve belirtilerinin bilinmesi, bu durumun önüne geçilmesini kolaylaştırabilir. Göz kapağı iltihabının en yaygın nedenleri, şu şekilde sıralanabilir:

  • Göz kapaklarının kenarında bulunan yağ bezleri, göz yüzeyinin yağlanmasına yardımcı olan yağları üretir. Bu bezlerin tıkanması, göz kapağında iltihaplanmaya ve tahrişe neden olur. Bu durum, göz kapağının şişmesi veya göz bölgesinde kızarıklık gibi belirtiler verebilir.
  • Göz kapağının çevresindeki bakterilerin aşırı üremesi, iltihaba yol açabilir. Bu durum, genellikle hijyen eksikliği veya makyaj ürünlerinin yanlış kullanımıyla ilişkilidir.
  • Yağlı cilt veya gül hastalığı gibi cilt hastalıkları, göz kapağı iltihabına sebep olabilir.
  • Toz, polen veya makyaj ürünlerine karşı alerjik reaksiyonlar göz kapaklarında iltihaplanmaya yol açabilir. Bu da gözlerde kızarıklığa neden olabilir.
  • Gözyaşı bezlerinin yetersiz çalışması göz kuruluğuna neden olabilir. Bu durum, göz kapaklarının kenarlarında iltihaplanmaya sebebiyet verebilir.

Göz Kapağı İltihabı Nasıl Geçer?

Göz kapağı iltihabının tedavisi, genellikle nedenine bağlı olarak değişir. Ancak genel olarak aşağıdaki adımlar uygulanarak göz kapağı iltihabının önüne geçilebilir:

  • Göz kapağı iltihabını yönetmenin en önemli adımlarından biri düzenli temizliktir. Göz kapaklarını temizlemek için doktor tarafından önerilen göz temizleme solüsyonları veya bebek şampuanı kullanılabilir.
  • Ilık suya batırılmış bir bezi göz kapaklarına uygulamak, bezlerin açılmasına ve iltihabın hafiflemesine yardımcı olabilir. Bu uygulama günde birkaç kez 5-10 dakika yapılabilir.
  • Şiddetli iltihaplanma durumlarında steroid içeren damlaların veya merhemlerin kullanılması önerilir. Bu ilaçlar, iltihaplanmayı azaltarak semptomların hafiflemesine yardımcı olur.
  • Göz kuruluğu, blefaritin bir nedeni ya da semptomu olabilir. Yapay gözyaşları kullanarak gözlerin nemli tutulması, iltihabı hafifletebilir.

Göz Kapağı Ameliyatı Nasıl Yapılır? Ameliyat Sonrası Krem

Göz kapağı ameliyatı, estetik amaçlarla veya görüş alanını engelleyen aşırı deri sarkmalarını düzeltmek amacıyla birçok kişinin başvurduğu cerrahi yöntemler arasında yer alır. Bu ameliyat, genellikle lokal anestezi ile göz çevresi uyuşturulması ve ardından göz kapaklarına kesiler atılarak göz çevresinde bulunan fazla dokuların alınması ile gerçekleştirilir.

Göz kapağı ameliyatı sonrasında ameliyatı yapan doktorlar, Cilt Onarıcı Krem kullanılmasını önerebilir. Bu kremler, göz kapakları üzerine uygulandığında ameliyat bölgesinin nem ihtiyacını gidererek iltihaplanma gibi sorunların önüne geçebilir. Lovest Cosmetic bünyesindeki dermatologlar tarafından özel olarak geliştirilen cilt bakım ürünleri hakkında detaylı bilgi edinme için https://lovestcosmetic.com/ web sitesini ziyaret edebilirsiniz.